• Uitstekend beoordeeld  op Trustpilot
  • Upload je  eigen design
  • Wij printen op behang van  hoge kwaliteit

Vliesbehang

Steeds vaker zie je het voorbij komen: een woonkamer verandert in een bos, de slaapkamer wordt omgetoverd tot een tropisch paradijs en in een bedrijfsruimte verschijnt een skyline of abstracte kunst. Fotobehang was nog nooit zo populair. Het meest gebruikte behang voor fotobehang is vliesbehang. Dit behang is super sterk en scheurt niet tijdens het aanbrengen. Maar wat is vliesbehang nu eigenlijk? En waarom wordt het zoveel voor fotobehang gebruikt? In dit artikel lees je alles over vliesbehang.

Andere behangsoortenAirtex

Wat is vliesbehang?

Vaak wordt vliesbehang verwart met glasvezelbehang. Deze twee behangsoorten zijn niet hetzelfde. Vliesbehang bestaat uit meerdere lagen. De toplaag is van papier of vinyl en de onderste laag is gemaakt van een dun glasvlies. De rug van het vliesbehang is van vlies. Vandaar de naam vliesbehang.

Glasvezelbehang bestaat in zijn geheel uit gewoven glasvezel. Hierdoor is dit behang veel sterker, maar ook relatief duur en lastig aan te brengen. Vliesbehang is dankzij de rug van vlies ook ontzettend sterk, maar door de toplaag veel makkelijker in gebruik. Vliesbehang is dus een combinatie van glasvlies en vinyl of papier.

Vliesbehang wordt ook wel snelbehang genoemd. Het verschil met het oude, traditionele papierenbehang is groot. Waar je vroeger oneindig lang bezig was met behanglijm, een behangtafel en veel geknoei, ben je met fotobehang van vliesbehang binnen no time klaar. Dit komt omdat je de lijm direct op de muur smeert. Vervolgens plak je de banen fotobehang erop (vergeet niet om de muur eerst behangklaar te maken).

Vliesbehang & fotobehang

Wil je fotobehang bestellen? Grote kans dat jouw afbeelding op vliesbehang wordt geprint. Vliesbehang wordt het meest gebruikt voor fotobehang. Dat komt omdat dit behang erg makkelijk in gebruik is. Het scheurt niet, het is super sterk én het is weer makkelijk te verwijderen. En waarom zou je je fotobehang bij Fotobehang.nl bestellen? Wij gebruiken voor ons fotobehang vliesbehang van 180 gram/m2! Dit is een extra zware kwaliteit, waardoor jouw fotobehang lang mooi blijft.

Bovendien kun je elk soort foto op vliesbehang laten drukken. Wil je bijvoorbeeld een mooie dierenprint in je slaapkamer? Een indrukwekkend uitzicht op kantoor? Of ga je voor een print van bloemen in je showroom? Vliesbehang is zowel geschikt voor thuis als zakelijk. Een kantoorruimte fleurt enorm op van een mooie afbeelding. Bovendien gaat vliesbehang jaren mee en kun je het zelfs weer makkelijk van de muur af halen.

Waarvoor is vliesbehang geschikt?

Vliesbehang is perfect voor fotobehang. Het behang is sterk en scheurt niet tijdens het aanbrengen. Maar het is wel makkelijk in gebruik. Je smeert snel de lijm op de muur en plakken maar. Zonder gedoe tover jij elk soort wand om tot een echte eyecatcher.

Fotobehang geeft elk soort ruimte een nieuwe uitstraling. Het behang wordt geleverd in rollen. De banen behang plak je zelf op de muur. Fotobehang van vliesbehang is geschikt voor iedereen die een wand in huis of op kantoor wil bekleden met een mooie print.

Welke lijm gebruik ik voor snelbehang?

Voordat je begint met behangen, is het handig om de juiste lijm in huis te hebben. Er zijn namelijk verschillende soorten lijm en niet elke behanglijm is geschikt voor vliesbehang. Dit komt omdat de structuur van de behanglijmen verschilt. Zorg ervoor dat je een behanglijm speciaal geschikt voor vliesbehang koopt. Bijvoorbeeld van het merk Perfax of Bison.

Het aanbrengen van vliesbehang is erg eenvoudig. Je smeert de behanglijm direct op de muur. En vervolgens plak je de banen fotobehang rechtstreeks op de muur. Lees eerst even het stappenplan van Fotobehang.nl door, zodat je goed voorbereid aan de slag gaat.

De voordelen van vliesbehang op een rij

  • Het is sterk en krimpt niet
  • Het scheurt niet tijdens het plakken
  • Het aanbrengen is simpel
  • Makkelijk te verwijderen
  • Matte uitstraling
  • Afneembaar met een zachte doek
  • Op maat gemaakt
  • Je kunt een eigen foto gebruiken