Fotobehang is er in allerlei vormen, soorten en maten: van een jungle tot aan een skyline en van raceauto’s tot aan dieren. Maar wist je dat er ook verschillende soorten behang zijn? Als je fotobehang bestelt, kun je uit oneindig veel opties kiezen. Toch is er nog veel meer mogelijk met behang. Dat komt omdat er steeds meer verschillende soorten behang komen. Vroeger kocht je standaard behang van papier. Tegenwoordig zie je steeds vaker textielbehang. Benieuwd wat dit precies is? Lees dan snel verder!

Andere behangsoorten

Wat is textielbehang?

Behang van textiel bestaat uit natuurlijke of synthetische vezels. Hierdoor is dit type behang duurzaam. Het behang heeft verschillende lagen. De onderlaag van textiel behang is gemaakt van papier of vlies. Op deze onderlaag worden de natuurlijke of synthetische vezels bevestigd. Dit is de toplaag.

Ook is het mogelijk om patronen in het textielbehang aan te laten brengen. De vezels die het motief vormen, worden op het behang gedrukt door middel van hitte en een speciale druktechniek. Dit wordt flockage genoemd. Een ontzettend leuke manier om jouw behang een uniek karakter te geven.

Waar kan ik textielbehang voor gebruiken?

Textiel behang is zeer geschikt als wandbekleding. Elk soort ruimte krijgt een exclusieve uitstraling met dit behang. Dit behang is alleen geschikt voor gebruik binnenshuis. Het is een wat luxer behang, waardoor je in de woonkamer, slaapkamer of in een zakelijke ruimte direct een warme en bijzondere sfeer creëert. Helaas is dit behang niet geschikt voor elke portemonnee. Dit behang is namelijk een stuk duurder dan andere soorten. Daarom wordt textiel behang vooral gebruikt in ruimtes waar een wat meer luxe en warme sfeer gewenst is.

Wat is linnen look behang?

Wil je graag een muur bekleden met textiel behang? Bij Fotobehang.nl kun je behang bestellen met een linnen look. Dit is een stuk goedkoper dan textielbehang, maar je krijgt toch dezelfde sfeer. Ons linnen look behang heeft een non-woven backing, wat het aanbrengen makkelijk maakt. Linnen look behang van Fotobehang.nl heeft een zware kwaliteit van 350 gr/m2.

Bij Fotobehang.nl drukken we foto’s op een linnen look behang. Alle foto’s printen we op extra sterk non-woven van 350 gr/m2. Blader voor inspiratie eens door onze uitgebreide fotocollectie.

Hoe breng ik fotobehang van textiel aan?

De onderlaag van textielbehang bestaat uit papier of vlies. Hoe je textiel behang aanbrengt, hangt af van welk materiaal de onderste laag is gemaakt. Een papieren onderlaag heeft een andere behanglijm nodig dan een onderlaag van vlies. Ook is de manier van aanbrengen anders. Is de onderlaag van papier gemaakt? Dan smeer je de behanglijm op het behang. Vervolgens plak je het ingesmeerde behang op de muur. Maar is de onderste laag gemaakt van vlies? Dan kun je de behanglijm rechtstreek op de muur aanbrengen. Je plakt dan het behang  direct op de ingesmeerde wand.

Alle voordelen op een rijtje

Ondanks dat textiel behang een stuk duurder is dan ander behang, wordt dit behang veel gekozen. Door te kiezen voor behang met een linnen look, geef jij elk soort ruimte direct een nieuwe look zonder te veel kosten kwijt te zijn. Linnen look behang maakt een ruimte knus, warm en bijzonder.

  • Warme en luxe uitstraling
  • Keuze uit twee soorten onderlaag: papier of vlies
  • Non-woven backing
  • Luxe linnen look
  • Bijzondere wandbekleding
  • Makkelijk aan te brengen
  • Ruim aanbod

Lees ook meer over