Voor fotobehang kun je elk soort print kiezen waar jij blij van wordt. Ga je voor een strand, een prachtig landschap  of toch voor een bos? Alles is mogelijk! Maar hoe zit dat eigenlijk met de behangsoort? Kun je daar ook uit kiezen? Jazeker! Vroeger kocht je een traditioneel papieren behangetje. Tegenwoordig is er veel meer mogelijk. Zoals lederbehang. Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten over dit bijzondere behang.

Andere behangsoorten

Wat is behang van leer?

Als je aan echt leder denkt, dan denk je waarschijnlijk aan een tas of schoenen. Toch kun je veel meer met leer doen. Leer behang is aan zijn opmars begonnen en steeds vaker zie je deze trend voorbij komen: dierenhuid behang. Omdat leer een echt natuurproduct is, is elk stukje leder uniek. Geen een stuk is precies hetzelfde. Daarom is leer behang zo bijzonder. Bovendien geeft behang van leder elk soort ruime een erg bijzonder karakter. Dit komt omdat leder mooier wordt naarmate de tijd verstrijkt. Juist zichtbare sporen en ouderdom maken leder behang extra mooi en typerend. Met dit behang creëer je in elk soort ruimte een stoere, maar stijlvolle sfeer.

Is lederbehang geschikt voor mijn muur?

Iedereen die zijn of haar huis een luxe uitstraling wil geven, kan leer behang gebruiken. Dit behang is zowel stoer als stijlvol en maakt elke ruimte bijzonder. Maar dit behang is ook heel goed denkbaar in een zakelijke ruimte. Een kantoor, de vergaderruimte of de ontvangsthal fleurt enorm op van dit behang. Het geeft een bedrijf een professioneel uitstraling met nét dat beetje extra. Dit behang is een lust voor het oog en iedereen zal zich verbazen over een wand van leer. Bovendien is elk stuk leer one-of-a-kind. Het vertelt een verhaal en er is geen één lederen wand precies hetzelfde.

Bedenk wel goed op een leren muur bij je past. Het is namelijk niet goedkoop. Ook is het aanbrengen een stukje lastiger dan ander behang. Leer behang is een echte investering waar je een lange tijd van kan genieten.

Welke soorten leer behang zijn er?

Leren wandbekleding bestaat in twee soorten: echt leder en faux leer. Niet iedereen voelt zich comfortabel bij een echte dierenhuid op zijn of haar muur. Daarom is er ook heel mooi nep leren behang te vinden. Zo creëer je toch een unieke look, zonder het gebruik van echt leer.

Dierenhuid behang is er in allerlei motieven. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een 100% rund leren behang of een behang met een krokodillenprint. Leer is te verkrijgen in verschillende kleurcombinaties. Onthoud wel goed dat leer verandert met de tijd. Kleuren kunnen anders worden door licht, vocht en temperatuur.

Leren look behang van Fotobehang.nl

Bij Fotobehang.nl kun je geen echt leder behang kopen. We hebben een ruime collectie lederlook behang. Wij printen op een 300gr/m2 behangsoort voor lederlook behang. Dit geeft dezelfde stijlvolle uitstraling als echt leder behang, maar is een stuk goedkoper. Ons behang heeft een non-woven backing, waardoor het aanbrengen makkelijk is. Let er wel op dat je de juiste lijm gebruikt. Er bestaat behanglijm voor elk type behang. Kies daarom een lijm die geschikt is om lederlook behang aan te brengen. Is je muur behangklaar? En heb je geschikte lijm in huis gehaald? Dan kun je direct het stappenplan behangen volgen om jouw huis of kantoor een nieuwe look te geven.

Wat zijn de voordelen van leer behang?

Leer behang werkt isolerend en brandvertragend. Ook past behang van leer zich aan, aan de omgeving. De temperatuur, de lichtinval en de luchtvochtigheid hebben allemaal invloed op de uitstraling van het leer. Dit maakt leer behang zo bijzonder. Hoe ouder het leer wordt, hoe meer zichtbare sporen zullen ontstaan. Maar deze eigenschaap maakt leder behang juist zo uniek. Lederbehang is niet goedkoop. Daarom kun je bij Fotobehang.nl terecht voor behang met een leren look. Dit geeft dezelfde luxe uitstraling, maar ik een stuk goedkoper!

Andere behangsoorten